Despre Dominic

Dominic Fritz (40 de ani) este cel mai tânăr primar al Timișoarei din ultimul secol.

A câștigat alegerile din 2020 cu un scor zdrobitor (52,66%), cu peste 20 de procente în plus față de primarul în funcție.

De atunci, mandatul său s-a axat pe reforma administrativă și pe digitalizare, pe eradicarea corupției în aparatul Primăriei și a societăților Consiliului Local, pe investiții în transportul public, școli și spitale. Unul din proiectele strategice ale orașului în acest mandat a fost Capitala Europeană a Culturii, care a repoziționat Timișoara pe harta culturală, diplomatică și turistică a Europei.

De la începutul mandatului său, Primăria Timișoara a devenit un magnet pentru bani europeni, cu 250 de milioane de euro fonduri atrase, un record absolut. Doar în 2023, Primăria Timișoara a investit 635 de milioane de lei în dezvoltarea orașului (școli, spitale, reabilitări de mari bulevarde, noi mijloacele de transport, cinematografe modernizate, blocuri eficientizate energetic etc.). În ultimii 6 ani de administrație Robu, s-au investit cumulat 645 milioane de lei. Într-un singur an de administrație Fritz, 635 milioane.

Dominic s-a născut și crescut în Germania, în sudul munților Pădurea Neagră și de la 19 ani - când a venit voluntar la o casă de copii din Freidorf - a rămas legat de Timișoara. Acum, în sfârșit, îndeplinește condițiile pentru a obține cetățenia română și după 20 de ani în care a fost timișorean, se pregătește să devină și român.

A studiat științe politice și administrative la Konstanz, Paris și York, și a lucrat mai întâi pentru Societatea pentru Cooperare Internațională (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), apoi, mai târziu, ca șef al cabinetului fostului Președinte Federal al Germaniei, Horst Köhler, între 2016-2019.

S-a căsătorit la Timișoara acum 3 ani, și împreună cu soția sa care este diplomat au o fiică de doi ani, Maya.